Reportage

Här lägger vi reportage från våra medlemmar och om våra medlemmar som vill presentera sin verksamhet.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria:s vandring i Gästrikland den 7 juni


Skog i norr, hav i söder, naturupplevelser, före detta gross-handlarvillor och nära möten med det lokala föreningslivet väntade på Kronprinsessans tjugofjärde och näst sista landskapsvandring i Sverige den 7 juni. 

​​​​​​​Vandringen startade vid Engeltofta och under vandringen passerades bland annat att Brädviken, Huseliiharen, Engesberg, Bönan, Gråberget och Utvalnäs udde, innan vandringen avslutaes på Argos fotbollsplan. Vandringen var knappt 12 kilometer lång avslutades cirka 17:00.

​​​​​​​Vid Brädviken fanns Naturkraft Gästrikland med en liten monter där vi presenterade vår vision att vistas i naturen med egen kraft, och även vårt stora kartutbud som ger möjlighet för den ovane att komma ut i naturen och få uppleva vad naturen har att erbjuda. Vår presentation och vårt arbete med Naturkraft var mycket uppskattat. 
​​​​​​​Dennis överlämnade ett presentkort till Kronprinsessan med endags guidad paddling med Naturkraft som arrangör.

Genom landskapsvandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider och synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här. Kronprinsessan önskar även lyfta värdet av friluftsliv och rörelse i samband med vandringarna

Den biologiska mångfaldens dag 22 maj 2019.

En sammanställning a Biobliz i Långängarnas naturreservat.