Reportage

Här lägger vi reportage från våra medlemmar och om våra medlemmar som vill presentera sin verksamhet.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria vandrar i Gästrikland den 7 juni


Skog i norr, hav i söder, naturupplevelser, före detta gross-handlarvillor och nära möten med det lokala föreningslivet väntar på Kronprinsessans tjugofjärde och näst sista landskapsvandring i Sverige den 7 juni. Du är varmt välkommen att följa med när vi går längs kustleden på Norrlandet utanför Gävle i Gästrikland.

​​​​​​​Vandringen startar vid Engeltofta och under vandringen kommer vi bland annat att passera Brädviken, Huseliiharen, Engesberg, Bönan, Gråberget och Utvalnäs udde, innan vandringen avslutas på Argos fotbollsplan. Vandringen är knappt 12 kilometer lång, startar cirka 11:45 och avslutas cirka 17:00.
- Mötet mellan skog och hav ger oss en fin blandning av naturupplevelser och en förståelse för vad som en gång har byggt Gävles välstånd: skogsnäringen, sjörfarten, handeln och fisket. Jag är stolt och glad över att Kronprinsessan vill uppleva denna vackra plats i Gästrikland och hoppas att så många som möjligt vill följa med oss på vandringen den 7 juni, säger Per Bill, landshövding i Gävleborgs län.
Genom landskapsvandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider och synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här. Kronprinsessan önskar även lyfta värdet av friluftsliv och rörelse i samband med vandringarna
.