Hämta Kartor

över leder och områden med aktiviteter och upplevelser.

Vilken upplevelse söker du karta för?

Vandring

Cykling

Paddling

Skridsko

Skidturer

Kulturen

Digitala kartorKartformat

Naturkraft har gjort ett val när det gäller märkning av leder.
I stället för att ha otaliga skyltar i naturen så skapar vi leden både som PDF-karta och digital GPS anpassad karta att ladda ner i sin mobil, Naturkartan Gästrikland.
På detta sätt kan man med PDF-kartan se hur leden går, besöksmål, service, rastplatser etc. och med GPS-kartan se leden och var man befinner sig på leden om man har ”platssökning” påkopplad i sin mobil.
Detta underlättar för oss att hålla alla leder uppdaterade. Inga skyltar i naturen som måste flyttas eller bytas ut.
De leder som är skyltade i naturen är i första hand Gästrikeleden och våra Landskaps-vandringleder.

Kartblad som PDF-filer för utskrift.
Kartblad med information om leders sträckningar, rastplatser, sevärdheter och service hämtar du genom att välja aktivitet samt trycka på länken för det kartblad du önskar skriva ut!
Ha alltid en papperskarta med dig på turen!

Digitalt utförande av lederna.
De leder som finns som PDF-kartblad finns i även tillgängliga digitalt i Naturkartan Gästrikland. Det digitala kartan kan sakna är viss tilläggsinformation som PDF-bladen visar.


Naturkartan Gästrikland

Naturkartan Gästrikland är din guide till naturen. Här hittar du vandringsleder  naturreservat, badplatser, motionsspår och massor av andra spännande och vackra platser att besöka.
​​​​​​​GPS-information finns på Appen NATURKARTAN, på Naturkartan Gästrikland;  länk:   https://naturkartan.se/sv/naturkraftgastrikland .
Naturkartan är ett värdefullt komplement till papperskartan.

Kartservice

Föreningen har lagt ned hundratals timmar på att ta fram våra utskrivningsbra kartguider i pdf-format över vandring, paddling, cykling, skid-  och skridskoåkning. Nya tillkommer successivt.
Nyligen har vi köpt licens till Naturkartan och skapat Naturkartan Gästrikland, https://naturkartan.se/sv/naturkraftgastrikland, för att ytterligare förbättra tillgängligheten till vår vackra natur. Den kostar föreningen 45 000 per år i servicekostnad + allt arbete med att lägga in leder m.m. För att kunna bibehålla kartservice på nuvarande nivå och vidarutveckla med ytterligare leder så ser vi oss tvingade att ta betalt för denna service.


Servicekostnad
För alla 300 pdf-kartor och för Naturkartan Gästrikland begär vi endast 300 kr. Använd då Swish-konto 1230426296 eller Bankgiro 896-7572   Ange ditt namn och din e-postadress vid betalning!

​​​​​​​Företag och myndigheter rekommenderar vi att – med personal- och hälsovårdande syfte – tillhandahålla sina medarbetare kartorna gratis genom en överenskommelse med Naturkraft Gästrikland.